zaterdag 18 juni 2011

Zilver weekbericht 18/06/2011

Prijs zilver per ounce: 25,06€ - 35,90$.

Comex beurs: fysiek zilver: 27 973 884 ounces
Comex beurs totaal zilver in beheer: 99 964 746 ounces

ETF ishares zilver trust (SLV): 309 486 239 ounces

Na een dipje op dinsdag heeft zilver zich naar het einde van de week hersteld naar het niveau van eind vorige week. Zilver maakt dus pas op de plaats waarbij we kunnen concluderen dat de volatiliteit (beweeglijkheid) van de laatste maanden aan het afnemen is.
De stock van het fysieke zilver van de Comex blijft gestaag verminderen. Dit betekent, als de trend zich verder zet, de Comex beurs niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen om zilver te leveren. U moet weten dat slechts 2 jaar geleden er nog meer dan 87 miljoen ounces beschikbaar was. Ook de 99 miljoen ounces in beheer is een laagterecord. Weet wel dat de comex  de 72 miljoen ouces die extra in hun kluizen liggen, niet kan gebruiken om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Ook SLV ziet zijn stock verminderen. Dit komt omdat grote partijen de mogelijkheid hebben om hun ETF shares in te ruilen voor fysiek zilver. Het feit dat er meer en meer fysiek zilver wordt opgevraagd, wijst op een tekort.

De daling van zowel de Comex zilverstock als de ETF is in tegenspraak met de daling van het zilver de laatste maanden. Schaarste wordt gecompenseerd door hogere prijzen, niet door lagere. De verhoging van de margin bij de comex zal er wel voor iets tussenzitten. Bij hogere margin moeten kopers van futures meer cash geld op hun rekening hebben, waardoor de speculatie afneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten