woensdag 22 juni 2011

Zilvertwitter 22/06/2011 (4)

#De Australische Perth Mint, uitgever van zilveren en gouden munten, meldt een recordverkoop van zilveren 1 ounce munten. De verkoop steeg met maar liefst 66%  ten opzichte van vorig jaar tot 10,7 miljoen munten. Dit is 10 keer zoveel als 5 jaar geleden.

#De import van zilver en goud in India is in de maand mei met 500% gestegen ten opzichte van april en met 222% ten opzichte van mei 2010. Deze cijfers zijn duidelijk. De welvaart in de wereld is in razend tempo aan het verschuiven van het Westen naar het Oosten.

#In tegenstelling tot de relatief zwakke bewegingen van zilver, kennen de 2 hier reeds besproken zilveraandelen een prachtige week. Silver Wheaton steeg op drie dagen met 10%, Silvercorp zelfs met 16%. De hefbomen van zilveraandelen kunnen spectaculair zijn.

#Zilver blijft de weg omhoog vinden. Gisteren opnieuw een licht hoger slot. Het meest frappante is echter de rustige ligging van het metaal. Er is nauwelijks nog volatiliteit te bespeuren, alsof iedereen zich min of meer bij deze prijs neerlegt. Schijn? Want menig specialist voorspelt toch een hete zomer. We zijn benieuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten